Homoki Autófényezés - Ahol a színek életre kelnek! | Cím: 3531 Miskolc, Ernye bán u. 4/A. | Telefon: 06 (46) 381-645 | E-mail: info@homokiautofenyezes.hu

tiktok_homokiautofenyezesYoutube

Karosszéria javítás Részletek + Bezár

Törött, sérült, karambolos, személygépkocsik teljes körű karosszéria javítása, fényezése, biztosítási ügyintézéssel.

2002-ben a megnövekedett igények végett a gépjármű fényezés mellett a karosszéria lakatos tevékenység kibővítésével tettük érdekesebbé illetve magasabb szintűvé tevékenységi köreinket.Igyekszünk tartani a lépést a gépjármű javítóipar piaci fejlődésével és a lehető legkorszerűbb karosszéria lakatos felszerelésekpalettájával dolgozunk kizárólag.

A fényezés előtt átkerülőjárművek döntő többsége karosszérialakatostól érkezik, ahol már megtörténik a javítandó felületek előkezelése a fényezéshez - egyengetés, elemcsere, korrózió okozta felületi hiányok megszüntetése, stb.

Részletek

Karosszéria fényezés Részletek + Bezár

Elég egy rossz mozdulat, és autója féltve óvott fényezésén máris megjelenhet egy kellemetlen karcolás, horzsolás. Mit szólna egy gyors, takarékos megoldáshoz?

A régió legjobb autófényező szakembereivel dolgozunk együtt a lehető leghatékonyabban. Rövid határidőkkel, minőségi szolgáltatással állunk Kedves ügyfeleink rendelkezésére.

„Szakszerű karosszériafényezést csak fényezőfülkével rendelkező műhelyek képesek előállítani. A fényezés során előforduló színproblémákat számítógépes festékkeveréssel és úgynevezett Color Test-el lehet korrigálni. A fedőbevonat szárítása után az átadás előtt következik a polírozás ami a fényezés közben előforduló kisebb hibák kijavítását szolgálja, illetve a kifogástalan és igényes esztétikai hatást biztosítja.”- részlet a Tudástárunkból

Részletek

Spot fényezés Részletek + Bezár

Ideális javítási eljárás azokban az esetekben, ha nem mély sérülésről van szó valamint a felület nem deformálódott, tehát csak a lakkréteg vagy a festékréteg károsodott. Ha a sérülés mérete nem nagyobb, mint 15-30 centiméter és a sérülés elhelyezkedése lehetővé teszi a foltfényezést, úgy 100%-os eredményesség érhető el ezzel az alkalmazással miután a javított, fényezett felület teljesen megegyezik az eredeti állapottal.

Mélyebb vagy erősebb  mértékben károsodott felületek esetén szükség van egy előzetes állapotfelmérésre ahhoz, hogy eldönthessük, mennyire lehet eredményes ez a technológia az adott esetben.

Részletek

Biztosítási ügyintézés Részletek + Bezár

Teljeskörű biztosítási ügyintézést vállalunk. Intézzük a helyszíni kárfelvételt, biztosítjuk a szükséges nyomtatványokat.

A legtöbb Magyarországon működő biztosító társasággal szerződéses kapcsolatban állunk, így minden kárrendezési igénnyel hozzánk forduló ügyfelünk érdekét képviselni tudjuk. Ha szükséges, a bank, illetve lízingcégekkel felvesszük a kapcsolatot és kérjük hozzájárulásukat a javításhoz.

Cégünk gyors és hatékony gépjármű kárügyintézési folyamata évekre visszamenőleg nyúlik vissza. Ezalatt az idő alatt sikerült egy olyan kapcsolatot kiépíteni a magyaroszági Biztosító Társaságokkal melyet egy úgynevett „Szerződött Javító Partner" illetve, "Kiemelt Javító Partner Szerviz" státuszra emelhettünk.

Sok esetben a helyszíni kárfelvételi jogosultságunknak köszönhetően az ügyfeleinknek nem szükséges napokat várni a kárbejelentéstől a kárfelvételig ugyanis lehetőségünk nyílik ilyenkor azonnal intézni a kárbejelentést és az azonnali kárfelvételt egyaránt melyet továbbíthatunk az adott Biztosító Társaság közvetlen kárügyintézőjéhez.

Részletek

Helyszíni kárfelvétel Részletek + Bezár

A gépjármű kárfelvételhez szükséges eszközökkel, festék rétegvastagság-mérő, mérőrúd, digitális fényképező, szakképzett kárszakértő személy, AUDATEX kalkulációs program, internet elérhetőséggel, javító modulokkal rendelkezünk.

Részletek

Csereautó biztosítás Részletek + Bezár

Felgyorsult életünkben az autó munkánk eszközévé, mindennapjaink fontos részévé vált. Éppen ezért a gépkocsi szükségszerű nélkülözése komoly problémát okozhat a karbantartások és javítások ideje alatt. Kedvezményes vagy akár teljesen díjmentes csere autó szolgálatatással állunk kedves ügyfeleink rendelkezésére hogy a javítások ideje alatt is gondtalanul élvezhesse az autó nyújtotta szabadságot.

Részletekért érdeklődjön az elérhetőségeinken vagy személyesen telephelyünkön.

Csereautó: 10.000 Ft + ÁFA /nap- tól (bruttó 12.7000 Ft- tól / nap)
Elérhető autóink:

- Ford Fiesta 1.4 TDCI 2017

Részletek

0-24 autómentés szolgálat Részletek + Bezár

Kedvezményünk: a karambolos gépjárművek általunk telephelyünkre történő beszállítása Miskolc 25km-es körzetében díjtalan.

Továbbá azt sem árt tudni, hogy amennyiben káreseményt szenvedett legyen az akár CASCO vagy Kötelező Gépjármű Flelősség Biztosítás által térített káresemény, a Biztosító hiánytalanul téríti Számla illetve fuvarlevél ellenében az autómentés esetleges díját amennyiben azt nem általunk szállítatja el.

 

Részletek

Korrekciós polírozás Részletek + Bezár

Előzetes szaktanácsadás és szemrevételezést követően az eljárás során a lakk felület kerül megmunkálásra 3 lépcsőben a fényezés és lakkozás állapotától függően, tehát a végeredmény az autó eredeti fénye akárcsak új korában.

A prémium korrekciós polírozás fázisai : 

 • Mélytisztítás
 • Korrekciós polír
 • Többféle választható wax- és kerámiabevonat
 • Soha nem látott ragyogás, extra védelem akár 12-24 hónapig

Ugye még emlékszik Ön arra mikor az első kilométereket tette meg autójával miután hazavitte a szalonból és minden része csillogott a karosszériának?

Mi nem csak az emlékeket hozzuk vissza hanem az autója eredeti ragyogását is.

Az eljárás után könnyebben lesz tisztítható valamint a szennyeződések kevésbé rakódnak fel a fényezésre ami például téli időben nagyon lényeges.

Amikor az autófényezés szakmai fortélyaira és eljárásaira gondolunk vagy érdeklődünk iránta leghamarabb általában a manapság nagyon divatos és hatalmas kultusszal övezett autópolírozás jut eszünkbe melyet sok esetben teljes gyakorlat nélkül otthon házilag autodidakta módon próbálnak tanulni akár üzletszerűen folytatni.

Nem győzik a szakmabeliek és a hozzáértők hangsúlyozni , hogy voltaképp  ez egy külön művészeti ága az autófényezésnek mint olyan.

Mindenek előtt fontos kiemelni , hogy ezen eljárás fő alappillére az autó megfelelő tisztítása és előkészítése az eljáráshoz.

 

Mielőtt az autóra a felkerül a bevonat, az autó minden egyes részét az ún. autógyurma segítségével alaposan megtisztítjuk és a fényezésbe ragadt szennyeződéseket (pl. szállórozsda) eltávolítjuk, hogy egy sima, steril felületet kapjunk. Az autógyurma eltávolít minden felületi szennyeződést, végeredményként egy tükörsima felületet kapunk – ez előfeltétele a polírozás elkezdésének. Ezek után a fényezés állapotától függően több lépéses polírozással szüntetjük meg a felületi karcokat, amit egy végső ékszeresítő polírozás követ. De lássuk mit is takar a :

 

Fényezéskorrekciós polír

 A polírozási folyamatok közül a „legdurvább” a fényezéskorrekciós polír de ha körültekintően végezzük az ilyen beavatkozást, betartjuk a technológiai folyamatokat akkor az eljárás végén egy olyan kristálytiszta lakkfelületet tudunk reprodukálni mellyel kikerültük az esetleges karosszéria részek újrafényezését.

Arról a témáról, hogy milyen hibákat is  ehet egyáltalán eltávolítani nagyon lényeges és még az elején a száraz tényeket le kell szögezni! Itt arra gondolunk , hogy rengeteg ügyfél olyan kéréssel keres meg minket, hogy a fémig karcolt elemeket állítsuk helyre polírozással. Sajnos az eljárásnak vannak korlátai, amiket érdemes szem előtt tartani. Egy átlagos autón a gyári fényezés 70-130 mikron vastagságú. Egy jól kivitelezett korrekciós polírozással pedig csak 3-5 mikronnyi lakkot távolítunk el.(maximum! de ebben már minden bizonnyal volt lakkcsiszolási eljárás is) Ennél többet nem is nagyon érdemes hiszen az autó használati ciklusát is figyelembe kell vennünk ami azt engedi feltételezni, hogy évekkel később lesz még hasonló felületkezelés vagy polírozási eljárás.

karcolas_lakkban

A mélyebb karcokat lehetséges annyira finomítani, hogy szinte észrevehetetlenné válnak viszont ehhez komolyabb szaktudás és fényezés ismeret is kell társuljon hiszen egy óvatlan mozdulatnak köszönhetően könnyűszerrel kikopik a lakkfelület és máris az úgynevezett bázis rétegen járunk.Ennek a hibának a helyreállítása komoly költségekkel is járhat. A kőfelverődéseket is érdemes említeni ,ezeket csak javítófesték használatával és a lakk pótlása után lehetséges orvosolni, de a hosszú és mély karcokat tökéletesen eltűntetni nagy kihívás vagy szinte lehetetlen.

Megkülönbözetünk úgynevezett:

fényesítő polírozást is mely szinte hasonló a fentebb leírtakhoz annyi különbséggel, hogy több lépéssel kevesebb akár egylépésben kivitelezett az eljárás mely inkább tisztítja a lakkot. Ez a mikrokarcokat képes eltüntetni de a komolyabb és szembetűnőbb hologrammok illetve lakkhibák ugyanúgy megmaradnak csak a felület lesz fényesebb,revitalizáltabb.

Az általunk ajánlott egyedülálló szolgáltatásaink csomagokra lebontva az alábbiak:

 

Prémium wax csomag

 • Mélytisztítás és felület zsírtalanítás
 • Kerámia alapú vagy egyéb prémium összetételű wax védelmi bevonat
 • Extra fény és pajzsszerű védelem 6-9 hónapig


Prémium fényesítő polírozás

 • Mélytisztítás és felület zsírtalanítás
 • Fényesítő polír
 • Többféle választható wax- és kerámiabevonat
 • Extra ragyogás és pajzsszerű védelem akár 6-9 hónapig

Fényezés korrekció polírozás

 • Mélytisztítás
 • Korrekciós polír
 • Többféle választható wax- és kerámiabevonat
 • Soha nem látott ragyogás, extra védelem akár 12-24 hónapig

Részletek

Fényszórók, lámpák polírozása Részletek + Bezár

A gépkocsik első fényszórói vagy hátsó lámpái a túlzott UV sugárzás vagy az erős gépi mosás következtében bemattulnak, elsárgulnak, elöregednek és a lámpatestek felületén megjelenő homályosodott réteg nagymértékben akadályozza a fény továbbhaladását, szétszóródását. Az ilyen lámpatestek használata nem csak a sofőrt zavarja az esti vagy éjszakai vezetésben, de a gépkocsi később is válik láthatóvá a szemben haladó gépjármű részére, valamint nagymértékben csökkenti a gépkocsi esztétikai megjelenését is. Cégünk olyan gazdaságos alternatívát kínál az ilyen esetek orvoslására, amely szükségtelenné teszi a lámpatestek cseréjét, de a látási-láthatósági feltételeknek maradéktalanul eleget tesz és az esztétikai megjelenést is emeli.

Természetesen sok esetben kiemeljük a javítás vagy állapotfelmérés megkezedése előtt, hogy jelentős különbség lehet lámpatestek között egyes autómárkáknál, hiszen egyes esetekben egy olyan speciális védőréteggel kezelik gyártás során ezeket a felületeket, melyek miatt nem lehet 100%-os helyreállítást véghezvinni. Gondolunk itt a gyárilag lakkozott vagy füstözött bevonattal rendelkező fényszórókra.
Részletek

Ipari fényezés Részletek + Bezár

Cégünk vállalja egyedi gépek, berendezések ipari festését, fényezését valamint egyedi igények alapján megrendelt különleges gépalkatrészek, tartozékok fém, műanyag, üvegszálas, karbonszál anyagú egyedi kivitelű és fényezésű összetett alkatrészek teljes körű fényezését. 

A Sentinel-2 MSI-MMTH űrszonda ipari fényezéséért kapott emléklapunk:

Részletek

Gépjármű flottakezelés Részletek + Bezár

A szolgáltatás üzemszerű használatot feltételezve tartalmaz minden revíziós és rendkívüli javítást, továbbá az autóval kapcsolatos – nem meghibásodással összefüggő – valamennyi üzemeltetési költséget (folyadékok, kenőanyagok, ellenőrzések, izzók, ablaktörlőlapátok stb).

A szolgáltatás továbbá mint azt a fő tevékenységi körünkben is ismertté vált az nem más mint a cégautók vagy céges flották közlekedési balesetet ért gépjárműveinek kárügyintézése és teljes körű javítása.

Cégünk igény esetén azonnal csereautót biztosít, mely a javítás teljes idejére az ügyfél rendelkezésére áll. A hozom-viszem kényelmi szolgáltatás megrendelése esetén munkatársunk hozza-viszi a gépkocsikat bármilyen javítási esemény kapcsán, így ügyfeleinknek nem szükséges hosszú órákat várakozni kijelölt szervizekben.
Részletek

Kerámia bevonat Részletek + Bezár

A különféle gyártók köznyelven elterjedt  autókerámia bevonata egy strapabíró, időjárás álló kerámia bevonat, minden típusú autó lakkrétegéhez megfelel.

Nem összetévesztendő wax vagy nano szigetelő bevonatokkal, amelyeket egy erősebb vegyszerrel el lehet távolítani.Ezek a termékek  kémiailag kötődnek a fényezéshez, így nyújtanak hosszantartó védelmet a kezelt felületeknek. Fontos kiemelnünk , hogy a világpiacon forgalmazott hiteles tanúsítvánnyal ellátott komolyabb értéket és minőséget képviselő kerámia és felület bevonatok szigorú követelményeknek vannak kitéve a végfelhasználók esetében.Tehát valamennyi terméket kizárólag a gyártó által engedélyezett és képzett szakemberek vihetik fel az autókra.(Certificated Detailernek nevezik).

Mielőtt az autóra a felkerül a bevonat, az autó minden egyes részét az ún. autógyurma segítségével alaposan megtisztítjuk és a fényezésbe ragadt szennyeződéseket (pl. szállórozsda) eltávolítjuk, hogy egy sima, steril felületet kapjunk. Az autógyurma eltávolít minden felületi szennyeződést, végeredményként egy tükörsima felületet kapunk – ez előfeltétele a polírozás elkezdésének. Ezek után a fényezés állapotától függően több lépéses polírozással szüntetjük meg a felületi karcokat, amit egy végső ékszeresítő polírozás követ. Nagyon fontos hogy az összes felületi hibát el kell távolítani, hogy a lehető legnagyobb csillogást érjük el – így körülbelül a karcok 97%-át lehet biztonságosan eltávolítani. Miután a felület hibamentes, a kerámia bevonat a felületre kerül, ami alkalmazható műanyag, króm és alumínium részekre is.

 karosszeria-keramia-bevonat

Milyen felületekre vihető fel a kerámia bevonat:

 1. fényezett felületek
 2. lámpák
 3. keréktárcsák
 4. kemény műanyag
 5. króm és alumínium

A szélvédőket és oldalüvegeket pedig speciális kifejezetten üvegre felületre készített kerámia bevonattal látjuk majd el ami hozzávetőlegesen 2 év vagy 80.000 lapáttörlést követően fog csak elkopni.

 

Irányárak és csomagok :

 

1.kategória

S méretű járművek

(Pl.: Smart,Mini Cooper)

 

2.kategória

M méretű járművek

(Pl.: VW Passat)

 

3.kategória

L méretű járművek

(Pl.: BMW X6 ,Audi A8L)


Említésre méltó gyártók melyek termékeit alkalmazzuk:

 (Kamikaze Collection,Lotus Cleaning,Angelwax,Chemical Guys,Gyeon,Shiny Garage stb.)

 karosszeria-keramia-bevonat

Az elvégzett munkálatokat követően átadunk egy kiskönyvet mely tartalmazza az elvégzett szolgáltatást és annak pontos dátumát.

2 év gyártói garancia mellett negyedévente szükséges után ellenőriznünk mely első revíziója ingyenes lesz.

Ekkor egy a termék gyártója által készített ún. sealant spray kezeléssel felfrissítjük a felületet.

A további felülkezelés negyedévente bruttó 10.000Ft költséggel bír, de csak abban az esetben ha szükséges a felület kezelése ha rendben van a kerámia és megfelelő a hidrofób képessége akkor nem nyúlunk hozzá.

 

A kerámia bevonat applikálása után betartandó lépéseket és használati utasításokat a kis könyvben megtalálnak.

A gépkocsi belső takarítása az ún. "Korrekciós Polír" csomagunkban ingyenes szolgáltatás mely tartalmazza a teljes belső rész takarítását ,bőr és műanyagok ápolását és teljes ózonos utastér fertőtlenítését.

 

Részletek

Homokszórás Részletek + Bezár

A technológiáról röviden:

   A homokfúvás során sűrített levegőbe szemcsék kerülnek vegyítésre, amelyek a sűrített levegő áramlásának segítségével nagy sebességre gyorsulnak fel. A szemcsék és a sűrített levegő keverése a homokfúvó tartályban  történik.  A szükséges fúvólevegőt légkompresszor szolgáltatja.   A levegő-szemcse keverék a homokfúvó tartályból kopásálló tömlőn jut el a kezelőig, aki a  tömlő végén rögzített nagy kopásállóságú  anyagból készült fúvóka mozgatásával irányítja a munkafolyamatot. A felgyorsult szemcsék az energiájukat akkor adják  le amikor  az adott felülettel  érintkeznek. Ezt az energiát a gyakorlatban fizikai behatásra, azaz felülettisztításra, kezelésre használjuk. Az adott szemcse behatását a felületre meghatározza a szemcse formája, mérete és a keménysége.
     A  mobil helyszíni homokfúváshoz legáltalánosabban felhasznált szemcse a kvarchomok, de léteznek egyéb ásványi, kő és acél alapanyagú szemcsék, de műanyag és növényi eredetűek is. Az alkalmazott szemcse típusát az alapfelület, és a létrehozni kívánt felület tulajdonságai határozzák meg.
 

 Felhasználási területek:

Fémfelületek:
     A homokfúvás legáltalánosabban ismert felhasználási módja a fémfelületek felülettisztítása, festékek, és oxidrétegek eltávolítása céljából, illetve bevonatolást megelőző felületérdesítés céljából. A homokfúvás nagy előnye, hogy nem hagy hátra, a későbbi felületbevonást befolyásoló vegyi anyagokat, nagyon jól tapadó érdes felületet eredményez.

Kisebb gépjármű, motorkerékpár vagy egyéb alkatrész homokszórásáról kérjük előzetesen egyeztetni szíveskedjen hiszen a munkafolyamat költségei szinte minden esetben eltérhetnek a megmunkálni kíván felület állapotától és méretéből adódóan.
Részletek

Szélvédő javítás, szélvédő csere Részletek + Bezár

Az autóüveg vagy szélvédő cseréjének, illetve javításának ára, költsége az alábbi fő tényezőktől függ:

a kár típusától, pl. kőfelverődés, kavicsfelverődés vagy repedés;
a sérült üvegelemtől, azaz pl. első szélvédő, hátsó szélvédő vagy oldalüveg;
casco biztosítása érvényes-e üvegkárra

Amennyiben Casco biztosítása érvényes üvegkárra, és nem kell cserélni az autó üvegét, hanem meg tudjuk javítani a sérülést (pl. egy kőfelverődéses szélvédőn), akkor a szélvédő javítása akár INGYENES is lehet.

Akkor sem kell aggódnia ha nem rendelkezik az autója teljes körű Casco biztosítással hiszen bármilyen típusú személygépkocsi szélvédő vagy oldalüveg cseréjét rövid határidővel vállalni tudjuk legyen szó gyári vagy utángyártott üvegtípusról.
Bővebb információért keresse Ügyfélszolgálatunkat.

Részletek

Ügyfeleink véleménye

Borsod Autó Kft.

"Szeretnénk megköszönni az eddigi nagyszerű fényezői munkát, melyet cégünknek a Borsod Autó Kft-nek, mint a Hyundai-Mitsubishi-Subaru-Chevrolet márkák Borsod megyei képviselőjének az elmúlt években végeztek. Ügyfeleink visszajelzései alapján is szeretnénk kifejezni elismerésünket a kitűnő minőségben kivitelezett fényezésekért!!! Reméljük, a jövőben is maradhatunk az Önök megrendelői."

Borsod Autó Kft.

Részletek +

Vélemény - Lotus Cleaning

Első osztályú hozzáállás, magas szintű kompetencia, minőségi termékek. Csak ajánlani tudom a csapatot

Lotus Cleaning Magyarország

Részletek +

Minősítéseink

Részletek +

Partnereink

Eurovan Miskolc Kft. |
Borsod autó Kft. |
Directflyteam.hu |
V8 Autómosó (0-24) |
Litoplán |
Angelwax Hungary |
Lotus Cleaning |
GrafikaLabor.hu |
MG Car Cosmetics Kft. |
Avalon Fleet |
Avalon Motors |
Parasznya SE |
Részletek +